Danas nastupaju Plakalović i Karišik
Mladen Plakalović

Vancouver 2010

Danas nastupaju Plakalović i Karišik

M. Skaka

Danas na takmičenjima u Vancouveru nastupa dvoje naših takmičara, trkači Mladen Plakalović i Tanja Karišik.

U 19 sati Tanja Karišik nastupa u trci na 10km slobodno, a u 21.30 po našem vremenu nastupa Mladen Plakalović u skijaškom trčanju u trci 15 km slobodno.

Dragan Jeftović trener koji je otputovao sa Plakalovićem javio je da je Mladen obavio zvanični trening i vrlo dobro podnosi sve okolnosti koje su ga snašle kao jednog od najmlađih na Olimpijskim Igrama u disciplini trčanje na skijama. Za razliku od Karišikove koja u svoju prvu utrku ušla vrlo umorna, Plakalović je spreman za izazove.

”Mladen se osjeća dobro, uspio se odmoriti, a ovih par dana od dolaska iskoristio je za dobar trening kojeg je obavio na tamničarskoj stazi Olympic Parka. Sutrašnja trka će biti premijerna trka Cross Country-a te je sa nestrpljenjem očekujemo. Kod Mladena se osjeća pozitivna nervoza i energija, međutim o tremi nema ni govora, te se nadam dobrom nastupu u kom će najvjerojatnije popraviti svoj najbolji rezultat do sada.", rekao je Dragan Jeftović.

Iako je to premijerna trka u Cross Country-a uslovi za trku su dobri, mada kvaliteta snijega nije na olimpijskom nivou, a organizatori ulažu maksimalne napore da stazu pripreme vještačkom reparacijom i zaleđivanjem.

Danas nastupa  i Tanja Karišik u disciplini Cross Country na 10 km slobodno, a utrka je zakazana u 19 sati po našem vremenu. Tanja je jučer po prvi put izašla na Olimpijsku Cross County stazu kako bi se upoznala sa uslovima, a nakon treninga bila je optimistična:

“Dat ću sve od sebe da otrčim trku što bolje. Konkurencija je izuzetno jaka u Cross Country. Staza su vlažne i mekane sto iziskuje dodatne napore do dobrog rezultata koji će sigurno biti puno bolji nego na prvom takmičenju.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.