Daniel Albrecht ponovo na stazi
Uspješan povratak

Daniel Albrecht ponovo na stazi

M. Maksimović

Švicarac Daniel Albrecht je ponovo na stazi.On je nastupio na prvom službenom treningu spusta koji se vozio na Olimpijskoj stazi u Lake Louiseu.To je bio njegov prvi pravi izlazak na stazu na teške nesreće koja se dogodila u januaru 2009.godine u Kitzbühelu.

Tog nesretnog četvrtka je na treningu spusta Albrecht teško pao pri brzini od nekih 140 kilometara na sat, na kraju je završio u komi. Proces oporavka je bio dug, ali Albrechta nije napuštala želja za skijanjem, za nastupima. U Lake Louiseu je bio sporiji od najboljeg na treningu (Aksel Lund Svindal) više od šest sekundi, ali rezultat nije u prvom planu, Švicarac se vraća postepeno.

''Neću voziti u subotu to je sigurno, ali najvažnije da mi se vraća sigurnost u vožnji.Večer prije nastupa sam bio nervozan, puno nervozniji nego prije.Najvažnije da sam tu, ponovo na stazi, vidjet ćemo šta mogu uraditi na narednom treningu'' rekao je Albrecht nakon nastupa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti