Defago u istoriju
Didier Defago

Švicarac je ostvario dvije velike pobjede u nizu

Defago u istoriju

M. Maksimović

Pobjednik subotnjeg spusta na legendarnom Streifu, Švicarac Didier Defago ušao je u istoriju svjetskog skijanja kao tek dvanaesti skijaš koji je u jednoj sezoni slavio na dva najprestižnija spusta u
Svjetskom kupu u Wengenu i Kitzbuhelu.

Zanimljivo, Defago je u karijeri upisao tek tri pobjede u Svjetskom kupu, od čega dvije ove godine, dok je prvu ostvario 2002. godine u superveleslalomu u Val Gardeni. 

- Oduvijek sam sanjao o pobjedi u Kitzbuhelu. Nema veće pobjede u Svjetskom kupu od ove, rekao je 31-godišnji Švicarac iz Morginsa.

Posljednji koji je prije Defagoa slavio na legendarnim stazama Lauberhorn i Streif bio je
Austrijanac Stephan Eberharter 2003. godine.

Osim Defagoa i Eberhartera skijaški "Double" ostvarili su i Austrijanci Josef Strobl, Franz Klammer, Karl Schranz, Gerhard Nenning, Toni Sailer i Christian Pravda, Francuzi Jean-Claude Killy, Guy Perillat, Švicarci Roland Collombin i Franz Heinzer.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.