Demongu zlato u kombinaciji
Bill Demong

Amerikanac ovaj put nije zaboravio startni broj

Demongu zlato u kombinaciji

M. Maksimović

U posljednjoj disciplini nordijske kombinacije na Svjetskom prvenstvu u Liberecu, zlatom se okitio
Amerikanac Bill Demong koji je tako stao uz bok Lindsey Van, Toddu Lodwicku koji su također u Liberecu osvojili zlatno medalje.

Demong je ostvario pobjedu iako je nakon jednog skoka držao tek osmo mjesto (123 metra) sa 52 sekunde zaostatka za vodećim Francuzom Jasonom Lamyjem Chappuisaom. Finac Anssi Koivuranta je skočio 127 metara što je bilo dovoljno za drugo mjesto, a treći je bio njegov zemljak Janne Ryynaenen. Nijemac Bjoern Kircheisen je bio sedmi.

U utrci na 10 kilometara na kraju je bio najbrži Demong koji je slavio u vremenu 23:36.6, Kircheisen se probio na drugo mjesto  sa 12 sekundi zaostatka, a vodeći nakon skokova, Francuz Chappuis se morao zadovoljiti broncom je je zaostao 31 sekundu. Dvostruki osvajač zlata na ovom Svjetskom prvenstvu, Todd Lodwick je danas bio deseti. Svoju dominaciju u kombinaciji

Amerikanci nisu naplatili u ekipnoj konkurenciji gdje su završili na 12. mjestu. Razlog, današnji osvajač zlata nije nastupio jer je izgubio startni broj, pa su Amerikanci skakali sa trojicom.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.