Detroit razmontirao Chicago

NHL doigravanje

Detroit razmontirao Chicago

Detroit Red Wingsi razmontirali su Chicago u četvrtoj utakmici finala Zapada i sada ih samo korak dijeli od borbe za Stanley Cup.

Nakon uzbudljive utakmice prije dva dana kada su Blackhawksi slavili sa 4:3 očekivala su se slična uzbuđenja.
No, iako oslabljeni neigranjem Nicklasa Lidstroma, Pavela Dacjuka i Krisa Drapera prvaci su pokazali ko je gazda na ledu Zapada.
Centralna figura meča bio je Marian Hossa. Slovak je doveo goste u vodstvo (1:0), da bi United Centar šokirali Franzen i Filppula u nastavku.
Sve što su domaćini uradili je smanjenje vodstva (1:3) kada je mrežu Detroita pogodio Toews, ali je samo 12 sekundi poslije Hossa u solo prodoru riješio pitanje pobjednika.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.