Dider Cuche pobjednik spusta
Dider Cuche

Na Olimpijskoh stazi u Lake Louiseu

Dider Cuche pobjednik spusta

M. Maksimović

Iskusni Didier Cuche pobjednik je prvog spusta sezone. Svjetski prvak u superveleslalomu iz Val d'Isèrea 2009.godine je slavio na Olimpijskoj stazi u Lake Louiseu ispred zemljaka Beata Feuza i Austrijanca Hannesa Reichelta.

Cuche je imao startni broj 17 te je stazu odradio u vremenu 1:47.28. Nakon Cuchea, stazom je prošao Romed Baumann koji je zaostao 35 stotinki, a onda je krenuo Beat Feuz koji je na kraju u cilju sporiji šest stotinki.

Na kraju kada je izgledalo da će treće mjesto osvojiti Baumann, ali je kao 45. krenuo Hannes Reichelt koji je ostao kratak osam stotinki. Cuche je do sada u karijeri ostvario 10 pobjeda u spustu, pet u superveleslalomu, dok je tri puta slavio u veleslalomu. Ukupno je četiri puta osvojio mali Kristalni globus, upravo u spustu. Ukupni pobjednik u Svjetskom kupu prošle sezone

Ivica Kostelić je završio utrku na 39.mjestu sa dvije sekunde i sedam stotinki zaostatka za pobjednikom.

Rezultati spusta:
1.Didier Cuche (Švi) 1:47.28
2.Beat Feuz (Švi) +0.06
3.Hannes Reichelt (Aut) +0.08
4.Romed Baumann (Aut) +0.35
5.Klaus Kröll (Aut) +0.47
6.Johan Clarey (Fra) +0.63
7.Adrien Theaux (Fra) +0.63
8.Joachim Puchner (Aut) +0.68
9.Bode Miller (SAD) +0.73
10.Georg Streitberger (Aut) +0.78

Ukupni poredak u Svjetskom kupu:
1.Didier Cuche (Švi) 100
. Ted Ligety (SAD) 100
3.Beat Feuz (Švi) 80
. Alexis Pinturault (Fra) 80
5.Romed Baumann (Aut) 74

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.