Dječak donio SAD-u prvo zlato

Gerard

Dječak donio SAD-u prvo zlato

Edmir Škorić

U finalu sloupstajla u snowboardu slavio je 17-godišnji Amerikanac Redmond Gerard.

Jedini američki takmičar je u prve dvije serije padao i nije niko vjerovao da može do medalje, ali u trećoj seriji je rizikovao i izvodeći teške figure uspijevao da ostane na nogama, pa je dobio 87.16 poena.

Kanađanin Max Parrot je s najoljim rezultatom došao do finala, a na kraju je dobio 86 poena i morao se zadovoljiti srebrenom medaljom.

Njegov sunarodnjak Mark McMorris je sa 85.20 završio na trećem mjestu, pa je dobio bronzanu medalju.

Inače, Gerard je drugi najmlađi sportista koji je na Olimpijskim igrama u individualnim sportovima došao do zlatne medalje. Ispred njega je samo skakač Toni Nieminen koji je 1992. godine sa 16 godina osvojio zlato.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi