Dobri rezultati na Specijalnoj olimpijadi

Dobri rezultati na Specijalnoj olimpijadi

SportSport.ba

Danas su na Zimskim olimpijskim igrama u Boisu nastupila sva tri naša  predstavnika u Cross Country-u. Prvi je na start izašao Alen Džerahović  koji je nastupio u trci na 3000m.

U konkurenciji 21 takmičara Alen Džerahović je  zauzeo 6 mjesto, sa odličnim vremenom od 11,32s, čime je osigurao finale.

Poslije Alena  na start  je izašao Josip Ađaip koji je nastupio u trci na  500m. U konkurenciji od 49 takmičara Josip Adzaip je u preliminarnoj trci osvojio odlično 12 mjesto.

Nakon odličnih trka Alena i Josipa na start od 1000 m izašao je  i Admir Sulejmanović koji je u konkurenciji 91 takmičara osvojio 18 mjesto sa vremenom od  2,06s.

Nakon završenih svih trka  i ostvarenih rezultata  izvršeno je divizioniranje za trku na 500m, gdje je finalna trka predviđena za sutra u 12 i 30 sati, gdje će nastupiti Josip Adzaip, dok će se divizioniranje za discipline 1000m i 3000m izvršiti sutra.  
 
O samom nastupu i ostvarenim rezultatima selektor reprezentacije Pane Mandić je rekao:

"Moram priznati da su me sva tri takmičara iznenadila svojim ostvarenim rezultatima. Iako smo pripreme  zaista dobro odradili, današnja izvanredna staza i konkurencija pokazali su prave vrijednosti naših takmičara. Nadam se da ćemo imati sreće i prilikom divizioniranja i da ćemo u finalnim trkama postici jos bolja vremena. Ali iskreno  govoreći ovo sto su momci danas pokazali ravno je osvajanju medalje. Ostaviti iza sebe takmičare iz Rusije, Norveške, Švedske, Francuske, Njemačke, Amerike  koji su itekako imali bolje uslove za pripreme i takmičenja je san svakog sportiste, a eto naši momci su to danas uradili."

Svoje oduševljenje ostvarenim rezultatima nije krila ni predsjednica SO u BIH Mirsada Hukić koja je rekla: "Ne mogu da vjerujem da su naši reprezentativci ovako dobri. Prije takmičenja slušala sam  komentare naših  sportista koji su govorili da su spremni, ali kad su jučer imali zvaničan trening na stazi,  vidjela sam  koliko vrijede, i današnje trke su bile odlične, te sam ubijeđena da nas nista neće zaustaviti do medalja."

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.