Ducksi i Bluesi unutra

NHL sezona

Ducksi i Bluesi unutra

Nakon četiri meča NHL sezona koja su odigrana u noći sa petka na subotu poznati su svi učesnici play-off. Tako su posljednja mjesta uhvatili Anaheim Ducksi i St.Louis Blues, dok će Nashville šansu tražiti naredne godine.

Anaheim je dočekao Dallas Starse i trebala im je pobjeda za doigravanje. Gosti su se davno oprostili od borbe za play-off, ali su odigrali pošteno do kraja. Meč je otišao u penale, a pobjedu i veliko slavlje svom timu donio je Teemu Selanne.

St.Louis je odigrao još jedan susret i pobjedom nad Columbus Blue Jacketsima (3:1) izborio je doigravanje. No, slavlje je moglo početi tek nakon što su Wildsi dobili Nashville Predatorse (8:4).

Predatori su mogli ostati u borbi za doigravanje, ali je Minnesota bila izuzetno nadahnuta.
U meču koji nije odlučivao o play-offu, Edmonton je deklasirao Calgary sa 5:1.
Junak je bio Sheldon Souray koji je uz dva gola zabilježio i dvije asistencije.

Rezultati
Minnesota - Nashville 8:4, St.Louis - Columbus 3:1, Edmonton - Calgary 5:1, Anaheim - Dallas 4:3 (pen.) 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.