Elisabeth Goergl testirana u ponoć

Austrijanci uputili prigovor

Elisabeth Goergl testirana u ponoć

Austrijski olimpijski odbor uputio je službeni prigovor organizatorima igara u Sočiju zbog slučaja njihove skijašice Elisabeth Goergl koja je testirana na doping u ponoć, svega nekoliko sati prije nastupa u spustu.

Vođa austrijske alpske reprezentacije Hans Pum kazao je kako su dužnosnici anti-doping agencije nenajavljeno došli u bazu Austrijanaca u 23 sata navečer, probudili su Goergl koja je testirana oko ponoći, a spust je bio na rasporedu u 11 sati ujutro po ruskome vremenu. Dvostruka svjetska prvakinja i jedna od favoritkinja za medalju Goergl u spustu je zauzela tek 16. mjesto.

"To još nisam vidio da se sportaši testiraju kasno navečer, noć uoči jutarnjega nastupa. Uzeli su nam šansu za medalju", kazao je Pum.

MOO je objavio kako će na Zimskim olimpijskim igrama u Sočiju provesti 2.453 doping-testa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.