Elvedina Muzaferija 25. u disciplini Super-G

Dobar nastup bh. skijašice

Elvedina Muzaferija 25. u disciplini Super-G

Edmir Škorić

Najbolja bosanskohercegovačka skijašica Elvedina Muzaferija zauzela je 25. mjesto na Zimskim Olimpijskim igrama u Pekingu.

Muzaferija je trku u Super-G odradila u vremenu 1:15:79, što joj je bilo dovoljno za 25. mjesto, a to je ujedno najbolji rezultat u historiji bh. skijašica.

Trijumfovala je Švicarka Lara Gut-Behrami, koja je do zlata stigla s vremenom 1:13:51, dok je druga bila Mirjam Puchner iz Austrije s 22 stotinke zaostatka za Švicarkom. Treće mjesto pripalo je Michelle Gisin iz Švicarske.

Za tri dana će Elvedina voziti narednu trku i to u spustu.

Bh. olimpijac u skijaškom trčanju Strahinja Erić danas nastupa u disciplini 15 kilometara klasičnim stilom pod rednim brojem 53, a start je u 08:00 sati po našem vremenu.

Top Komentari

VELEZ
sta vam je ljudi? Kad smo zadnji, komentarisete, a ovako samo sutite...bravo Elvedina...samo naprijed.
1 0
rabodimis
Imal snimak u prilogu ? Kao da imamo 400 000 skijasa koji svakodnevno ucestvuju na Olimpijadi..
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi