Erik Guay ostvario četvrtu pobjedu u karijeri
Aksel Lund Svindal je završio kao četvrti

Fantastičan spust u Val Gardeni

Erik Guay ostvario četvrtu pobjedu u karijeri

Kanadski skijaš Erik Guay pobjednik je današnjeg spusta održanog u talijanskoj Val Gardeni.

Guay je do druge pobjede u spustu, a četvrte ukupno,  u karijeri stigao u vremenu 1:56.65 što je za 12 stotinki bilo brže od drugplasiranog Kjetila Jansruda, te 24 stotinke od trećeplasiranog Francuza Johana Clareya. 

Razloga za zadovoljstvo imao je Norvežanin Jansrud koji je nakon jučerašnjeg četvrtog mjesta u Super G-u danas završio kao drugi, dok je njegov zemljak Aksel Lund Svindal nakon jučerašnje pobjede danas završio na četvrtom mjestu. 

Odličan rezultat napokon je ostvario veteran Bode Miller koji je zauzeo odlično peto mjesto. Šesti je bio Patrick Kueng, dok je od 10. do 20. mjesta završilo čak osam Austrijanaca. 

Vodeći u ukupnom poretku spusta nakon današnje utrke je Aksel Lund Svindal sa 200 bodova, Erik Guay je drugi sa 147, treći je Dominik Paris sa 129, a četvrti Kjetil Jansrud sa 112. 

U ukupnom poretku Svjetskog kupa Aksel Lund Svindal sada ima 510 bodova, Marcel Hirscher je drugi sa 335, Ted Ligety treći sa 269, slijede Patrick Kueng sa 246 i Bode Miller sa 230. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.