Europa kup na Bjelašnici

Snowboard

Europa kup na Bjelašnici

M. Skaka

Prvog vikenda u februaru na Bjelašnici će se održati Evropa Kup Sarajevo takmičenje u snowboardu.

Sedmo po redu zvanično FIS takmičenje, i osmo snowboard takmičenje u organizaciji Snowboard kluba Free Style na nivou je "Evropa kup" i to je prema riječima organizatora, do sada, u Bosni i Hercegovini takmičenje najvišeg ranga u zimskim (skijaškim) sportovima. Izvršene su opsežne pripreme i lobiranja u međunarodnim institucijam za dobijanje takmičenja ovog nivoa, jer slijedeća razina takmičenja je svjetski kup i ovo je neophodan put do tog cilja.

Da bi osigurali održavanje samog takmičenja na stazi 5 (Štinji dol) u pripremnom periodu organizatori su izgradili skakaonicu od zemlje, pa će u februaru biti potrebne minimalne količine snjega.

Europa kup Sarajevo će se po oficijelnom FIS kalendaru održavati 06. i 07. februara 2010. na Bjelašnici a okupiće snowboard takmičare i fanove iz regiona u disciplinama:

BIG AIR - takmičenje u skokovima na velikoj skakaonici, pri kojima se ocjenjuje tehnika , dužina i visina skoka.
SLOPE STYLE - takmičenje u vožnji preko vještačkih elemenata i skokova.

05. februar

12.00 – 14.00  Big Air trening

06. februar
10.00- 11.00 – BA trening
11.30 -  BA kvalifikacije
13.30 -  BA finale
15.00 – 15.50 Slope Style trening

07. februar
10.00 – 11.30  Slope Style trening
11.30 – 12.30 Slope Style kvalifikacije
12.30 - finale

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.