Fantastični Kobayashi slavio u Nižniju
Japanski skakač je fantastično ušao u novu sezonu i za sada je najbolji skakač svijeta (Foto: EPA)

Japanac slavio

Fantastični Kobayashi slavio u Nižniju

M. Šljivak

Japanac Ryoyu Kobayashi pobjednik je drugog dana skijaških skokova koji se danas održali u ruskom gradnu Nižni Tagilu.

Fantastični japanski skakač je odradio dva sjajna skoka i došao je do treće pobjede ove sezone, a danas je imao dužine od 132.5 i 133.5 metara i uvjerljivo je slavio sa 273.1 bodova, gotovo 14 više od drugoplasiranog Johanna Andrea Forfanga.

I norveški skakač svakako može da bude zadovoljan ovim vikendom jer je jučer slavio na ovoj skakaonici, a na pobjedničkom postolju se ponovo našao i Poljak Piotr Zyla koji je danas bio treći.

Zahvaljujući trećoj pobjedi u sezoni Kobayashi je uvjerljivo prvi u poretku Svjetskog kupa sa 420 bodova. Iza njega je Piort Zyla sa 285 bodova, dok je Kamil Stoch na trećem mjestu sa 276 bodova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije