Šef misije u Sočiju

Fazlagić: EYOF je super prilika za Bosnu i Hercegovinu

Generalni sekretar Olimpijskog saveza BiH, i šef misije u Sočiju Said Fazlagić govorio je za naš portal o gorućim problemima, kao i o EYOF-u koji je idealna prilika za Bosnu i Hercegovinu. 

„EYOF je super prilika. Ove zgrade i ceste oko mene niko neće odnijeti, to će sve ostati u Sočiju. Ovdje se gondole prepliću, a mi nemamo niti jednu jedinu gondolu. Patimo se sa sarajevskom žičarom i vertikalnim transportom kako na Bjelašnici, tako i na Jahorini. Novca nema mnogo, ali ga ima dovoljno, i ako se taj novac pravilno rasporedi ne vidim nikakav razlog da se ne napravi i ledena dvorana, da se ne renovira i Olimpijski muzej. Mi smo za dlaku da nam budu ovdje dva brzoklizača i sankač. Moglo nas je biti 20 umjesto 11,“ kazao je Fazlagić, te dodao:

„Načelnici opština moraju biti dovoljno pametni u svojim predizbornim kampanjama da kažiu napravit ćemo dvoranu put i ostale sadržaje. Nisu to ogromni novci koje nemamo. Mi to imamo samo je pitanje hoćemo li i možemo li. Kažu uvijek da su uložili, ali ja to ne vidim. Ja to ovdje u Sočiju vidim.“

Ledena staza je također jedan od problema u glavnom gradu Bosne i Hercegovine.

„Postoje dva budžeta, jedan je organizacioni koji iznosi pet miliona. Improvizovat ćemo, iako ja nisam za improvizaciju. Ono što je goruće pitanje, to je još jedna ledena staza. Ako to ne budemo u mogućnosti, iznajmit ćemo jednu ledenu plohu i staviti je u Zetru ili Skenderiju. Ona je u ovom trenutku najbitnija, kao i vertikalni transport, dovod vode i parkinzi. Mislim da će se to sve i realizirati.“

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.