Feuz preuzeo prvo mjesto

Svjetski kup za skijaše

Feuz preuzeo prvo mjesto

Beat Feuz preuzeo je prvo mjesto u generalnom plasmanu Svjetskog kupa alpskih skijaša današnjoj pobjedom u superveleslaomu u Kvitfjellu.

Švicarac je podijelio prvo mjesto s Austrijancem Klausom Kröllom i s novih 100 bodova na čelu poretka Svjetskog kupa pretekao Austrijanca Marcela Hirschera.

Feuz ima pet bodova prednosti u odnosu na Hirschera i 97 više od trećeplasiranog Hrvata Ivice Kostelića, koji se nisu takmičili u Kvitfjellu.

Dvadesetčetverogodišnji Feuz imat će priliku da u naredne dvije utrke u norveškom ski-centru, sutrašnjem spustu i nedjeljnom superveleslalomu, poveća prednost u poretku Svjetskog kupa.

Treće mjesto u današnjem superveleslalomu osvojio je domaći takmičar Kjetil Jansrud.

Njegov sunarodnjak Aksel Lund Svindal završio je utrku na petom mjestu i zadržao lidersku poziciju u ukupnom poretku veleslaoma, sa dva boda prednosti nad Didierom Cucheom.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.