Finac Larinto najbolji u kvalifikacijama
Ville Larinto

Kvalifikacije Oberstdorfa

Finac Larinto najbolji u kvalifikacijama

M. Maksimović

Novogodišnja turneja "Četiri skakaonice" je počela kvalifikacijama u u Oberstdorfu, a najbolji rezultat je ostvario mladi Finac Ville Larinto. Larinto je skočio 137.5 metara te je prvo mjesto zauzeo sa 146.2 boda.

Drugi je bio njegov zemljak Matti Hautamaeki sa 136 metara i 143.6 bodova.Među prvih su se našli iskusni Adam Malysz (134 metra), Nijemac Felix Schoft je bio četvrti sa najdužim skokom dana od 138 metara, dok je peti Norvežanin Tom Hilde.

Kao ''nagradu'' za najbolje rezultate, prva tri skijaša - skakača za protivnike će imati trojku koja je propustila trening, a to su Simon Ammann, Andreas Kofler, te Thomas Morgenstern. Larinto skače protiv Ammanna, Kofler protiv Hautamaekija, Malysz za protivnika ima Morgensterna.Po pravilu 25 najboljih pobjednika iz “Knock out” sistema ide dalje, a njima će se priključiti pet “lucky losera”, odnosno pet najboljih gubitnika. Prošle godine je u Oberstdorfu najbolji bio Andreas Kofler ispred Janne Ahonena i Thomasa Morgensterna.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.