Fischbacher slavila nakon pet godina u Svjetskom kupu

Nije nastupala na igrama u Sočiju

Fischbacher slavila nakon pet godina u Svjetskom kupu

Austrijska skijašica Andrea Fischbacher pobjednica je spusta u švicarskoj Crans Montani. Slavila je ispred zemljakinje Anne Fenninger i olimpijske prvakinje, Slovenke Tine Maze. Iskusna Andrea je tako proslavila svoju prvu pobjedu u Svjetskom kupu nakon pet godina.

Ova današnja stigla je nakon završetka igara u Sočiju, na kojima Andrea nije niti nastupila jer nije uvrštena u reprezentaciju Austrije. Danas se na stazi u Crans Montani, Fischbacher sjajno snašla, iza sebe je ostavila na 15 stotinki Annu Fenninger, dok je Tina Maze zaostala 47 stotinki.

Maria Höfl-Riesch je završila kao deveta, pa je Anna Fenninger smanjila svoj zaostatak za vodećom u spustu smanjila na 80 bodova prije posljednje utrke u ovoj disciplini na završnici Svjetskog kupa u u Lenzerheideu.

Sjajan rezultat danas, napravila je Mađarica Edit Miklos koja je završila na iznenađujućem petom mjestu.

Rezultati spusta:
1. Andrea Fischbacher (Aut) 1:34.00
2. Anna Fenninger (Aut) +0.15
3. Tina Maze (Slo) +0.47
4. Elisabeth Goergl (Aut) +0.49
5. Edit Miklos (Mađ) +0.82
6. Lotte Smiseth Sejersted (Nor) +0.83
7. Fabienne Suter (Švi) +0.94
8. Nicole Schmidhofer (Aut9 +1.08
9. Maria Höfl-Riesch (Nje) +1.26
10. Dominique Gisin (Švi) +1.35

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.