Forfangu pobjeda u Nižniju
Nastavljeno je takmičenje u Svjetskom kupu i do prve pobjede u sezoni došao je norveški skakač (Foto: EPA)

Druga serija presudila

Forfangu pobjeda u Nižniju

M. Šljivak

Johann Andre Forfang pobjednik je skijaških skokova koji su danas održani u ruskom gradu Nižniju.

Norveški skakač je skokovima od 135.5 i 129 metara došao do trijumfa ispred Poljaka Piotra Zyle, a slavio je za samo 0.2 boda. Treće mjesto osvojio je Japanac Ryoyu Kobayashi.

Forfang je imao najduži skok prve runde, ali je bodovno bio tek treći. Međutim, drugi skok je odradio gotovo perfektno, pa iako je bio dva metra kraći od Zyle uspio je na kraju da bodovno pretekne i Zylu i Kobayashija koji je podbacio u drugom skoku.

Kobayashi je vodeći u ukupnom poretku Svjetskog kupa sa 320 bodova, a iza njega su Poljaci Kamil Stoch sa 226 bodova i Piotr Zyla sa 225 osvojenih bodova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi