Fourcade do pobjede u Hochfilzenu bez promašaja

Perfektna pobjeda u potjeri

Fourcade do pobjede u Hochfilzenu bez promašaja

Perfektno pucanje u utrci Svjetskog kupa u biatlonu u disciplini potjera na 12,5 kilometara donijelo je novu pobjedu Francuzu Martinu Fourcadeu u austrijskom Hochfilzenu.

Francuz je stazu odvezao u vremenu 32:53.7, a drugo mjesto sa 4.1 sekunde zaostatka za njim, na drugoj poziciji je završio njemački biatlonac Simon Schempp. Baš kao i Fourcade i Schempp je pucao besprijekorno.

Sjajno trčanje u posljednjih 600 metara utrke Slovencu Jakovu Faku, koji je imao jedan promašaj, donijelo je treće mjesto u ovoj utrci, a za pobjednikom je kasnio 10.9 sekundi.

Jučerašnji pobjednik spinta Johannes Thingnes Boe za dva promašaja imao je zaostatak od 16.2 sekundi, što je bilo dovoljno tek za četvrto mjesto, dok je Anton Shipulin stigao do petog mjesta. 

Tarjei Boe okončao je utrku na šestom mjestu. Za Fourdaeom je kasnio 45.1 sekundi.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti