Francuska prvak svijeta
Francuska bila brža šest sekundi od Švedske

Svjetsko prvenstvo u biatlonu

Francuska prvak svijeta

Francuska mješovita štafeta postala je Svjetski prvak u trci dva puta šest,  plus dva puta sedam i po kilometara. Na Svjetskom prvenstvu u biatlonu koje se održava u južnokorejskom PyeongChangu Francuzi koji su nastupili u sastavu Marie Laure Brunet, Sylvie Becart, Vincent Defrasne i Simon Fourcade, a šest sekundi bili su brži od drugoplasirane Švedske i devet ispred Njemačke koja je osvojila bronzanu medalju.

Četvrta je bila Norveška, dok je peto mjesto pripalo Rusiji. Finci su se morali zadvoljiti šestim, a Italijani sedmim mjestom. Poljska je zauzela osmu poziciju, a slijedili su ih Bjelorusija, Slovačka...

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.