Freitagu pobjeda u Rusiji i prvo mjesto u generalnom poretku
Foto: EPA

Nijemac najbolji u Nizhnyju

Freitagu pobjeda u Rusiji i prvo mjesto u generalnom poretku

M. Šljivak

Nijemac Richard Freitag trijumfovao je danas na skakaonici u ruskom Nizhny Tagliju.

On je slavio skokovima od 135 metara u prvoj i 137 metara u drugoj seriji i sa ukupno 267,5 bodova došao je do šeste pobjede u karijeri.

Samo 0,6 bodova manje imao je Norvežanin Daniel Andre Tande. On je bio vodeći nakon prve serije sa skokom od 141 metra, ali je nastup pokvario nešto slabijim skokom u drugoj rundi (134m) i morao se danas zadovoljniti drugim mjestom.

Na pobjedničkom postolju našao se još jedan Norvežanin, a to je Johann Andre Forfang koji je imao ukupno 264,3 boda.

Pobjedom u Rusiji Freitag je preuzeo vodstvo u ukupnom poredu svjetskog kupa. Ima ukupno 190 bodova, 15 više od Tandea, dok je treći Forfang sa 153 boda.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi