Freund slavio u Falunu, Prevc preuzeo vrh u ukupnom poretku
FOTO: EPA

Nijemac najbolji, Prevc prestigao Stocha

Freund slavio u Falunu, Prevc preuzeo vrh u ukupnom poretku

Nijemac Severin Freund pobjednik je na velikoj skakaonici u švedskom Falunu. 

Freund je slavio sa skoro 16 bodova prednosti u odnosu na Slovenca Petera Prevca koji je završio kao drugoplasirani. Na trećem mjestu završio je Noriaki Kasai, dok je do švedske vodeći u SK i dvostruki olimpijski prvak, Kamil Stoch završio tek kao četvrtoplasirani, što nije bilo dovoljno da ostane vodeći nakon Faluna. 

Prije Faluna Stoch je imao 921 osvojen bod, 13 više od drugoplasiranog Prevca. Drugim mjestom u Falunu Prevc je osigurao 80 bodova, dok je Stoch osvojio 50, pa će za vikend koji je pred nama Prevc nositi žutu majicu i imati 17 bodova više u odnosu na Poljaka. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.