Gisin ponovo najbolja
Švicarka u sjajnoj formi

Svjetski kup za skijašice

Gisin ponovo najbolja

Adnan Beganović

Danas je u talijanskoj Cortini d’Ampezzo vožen treći spust sezone za skijašice. Najbolja je bila švicarska skijašica Dominique Gisin, kojoj je ovo druga uzastopna pobjeda.

Mlada Dominique Gisin nalazi se u sjajnoj formi. Nakon pobjede u austrijskom Altenmarktu, danas je ponovo bila najbolja. Iza nje plasirala se trenutno vodeća u ukupnom poretku, Ameikanka Lindsey Vonn, sa 15 stotinki zaostatka, dok je treća na cilj stigla Anja Paerson sa 17 stotinki zaostatka.

Slovenska skijašica Tina Maze, inače specijalist za superveleslalom, danas je odvozila fantastičnu utrku i na kraju zauzela četvrto mjesto. Najveće konkurentkinja Vonnovoj za veliki kristalni globus, Njemica Maria Reisch, zauzela je peto mjesto i tako ostala u utrci za prvo mjesto u ukupnom poretku Svjetskog kupa.

Cortina d’Ampezoo, spust:
1. Dominique Gisin (Švicarska) 1:16.98
2. Lindsey Vonn (SAD) +0.15
3. Anja Paerson (Švedska) +0.17
4. Tina Maze (Slovenija) +0.28
5. Maria Riesch (Njemačka) +0.31...

Ukupni poredak Svjetskog kupa:
1. Lindsey Vonn (SAD) 856
2. Maria Riesch (Njemačka) 810
3. Anja Paerson (Švedska) 762
4. Kathrin Zettel (Austrija) 651
5. Tanja Poutiainen (Finska) 644...

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.