Goggia slavila ispred Vonn i Shiffrin
Foto: EPA

Italijanki spust

Goggia slavila ispred Vonn i Shiffrin

M. Šljivak

Italijanka Soffia Goggia pobjednica je spusta koji se danas vozio u Cortini D'Ampezzo.

Domaća skijašica je slavila uvjerljivu pobjedu sa rezultatom 1:36.45, a iza sebe je ostavila Amerikanke Lindsey Vonn (+0.47) i Mikaele Shiffrin (+0.84).

Goggia je drugom uzastponom pobjedom u spustu došla do vodeće pozicije u poretklu spusta sa 269 bodova, a 49 bodova manje ima Shiffrin.

U ukupnom poretku Svjetskog kupa Shiffrin je nedostižna. Amerikanka je skupila ukupno 1441 bod, Goggia je skočila na drugo mjesto sa 570 bodova, dok je treća Wendy Holdener iz Švicarske sa 560 bodova.

Skijašice takmičenje nastavljaju sutra na istom mjestu, na programu je novi spust, dok se u nedjelju vozi superveleslalom.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi