Grange ispred Kostelića

Vožen slalom na Sljemenu

Grange ispred Kostelića

Francuski skijaš Jean Baptiste Grange pobjednik je ovosezonskog slaloma voženom na zagrebačkom Sljemenu. Francuz je slavio sa pet stotinki ispred domaćeg skijaša Ivice Kostelića. 

Treća ovosezonska utrka slaloma u FIS Svjetskom kupu, vožena na zagrebačkom Sljemenu pred 18.000 navijača, donijela je izuzetno uzbudljivu završnicu u kojoj je slavio Francuz Jean Baptiste Grange sa svega pet stotinki prednosti ispred Ivice Kostelića.

 Ovim je trijumfom Grange preuzeo vodstvo u generalnom poretku Svjetskog kupa i potvrdio status ponajboljeg slalomaša današnjice.

Treće mjesto osvojio je, pomalo senzacionalno, sjajni Italijan Giulliano Razzoli koji je sa startnim brojem 43 uspio obezbijediti drugu vožnju u kojoj je osigurao po prvi put u karijeri pobjedničko postolje.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.