Grom iz vedra neba: Marcel Hirscher u 30. godini odlučio da završi karijeru!
Hirscher će ostati na 67 pobjeda u Svjetskom kupu

Dominirao u Svjetskom kupu u posljednjh osam godina

Grom iz vedra neba: Marcel Hirscher u 30. godini odlučio da završi karijeru!

S. Pašalić

Austrijanac Marcel Hirscher je objavio da u 30. godini završava svoju karijeru.

Jedan od najboljih skijaša u historiji je posljednjih osam sezona osvajao naslov pobjednika Svjetskog kupa i dominirao je u muškoj konkurenciji.

Hirscher je ostvario 67 pobjeda u Svjetskom kupu tokom svoje karijere, a bio je na dobrom putu da stigne legendarnog Ingemara Stenmarka koji ima 86 pobjeda, ali sada je jasno da u tome neće uspjeti.

Pored osam velikih Kristalnih globusa, Hirscher je osvojio i po šest malih Globusa u slalomu i veleslalomu.

"Danas je dan s kojim završavam aktivnu karijeru. Konačnu odluku donio sam prije dvije sedmice, a mnogo je razloga iza toga. Ovo nije promjena posla, završava jedan period mog života i sutra počinje drugi", rekao je Hirscher.

"Nisam spreman platiti punu cijenu, moje tijelo to više ne podnosi i moja se baterija ne puni toliko brzo kao nekada. Želio sam se povući dok sam na vrhuncu i to sam uspio", dodao je Austrijanac.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi