Grugger izdržao tešku operaciju
Operacija glave je trajala više sati

Nakon stravičnog pada

Grugger izdržao tešku operaciju

M. Maksimović

Nakon nesreće Hansa Gruggera danas u Kitzbühelu, u taboru austrijske selekcije još su uvijek svi šokirani. Vrlo malo informacija stiže iz Austrije, međutim posljednje govore da je on već danas odmah po dolasku u bolnicu hitno operisan.

Nesretni Austrijanac pao je na samom početku staze, gdje skijaši brzinom većom od 120 kilometara na sat dolaze na veliki skok, koji je izveo neuspješno i zatim doživio težak pad, udarivši glavom u tlo.Onesviješteni Grugger helikopterom je hitno prevezen u bolnicu, gdje je obavljena operacija glave koja je trajala nekoliko sati.Iz samog Austrijskog ski saveza kratko su informisali javnost kako je Grugger izdržao operaciju, te da se nalazi na odjelu intenzivne njege gdje će provesti narednih nekoliko dana.

Johann "Hans" Grugger je rođen 13.decembra 1981.godine i u Svjetskom kupu je prisutan od 2003.godine. Do sada je ostvario četiri pobjede, dvije u spustu (Bormio i Chamonix) i dvije u superveleslalomu (Val Gardena i Kvitfjell).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.