Grugger napustio bolnicu
Hans Grugger

Mjesec dana nakon teškog pada

Grugger napustio bolnicu

M. Maksimović

Mjesec dana nakon teškog pada u Kitzbuehelu, Austrijanac Hans Grugger otpušten je iz bolnice.Kako je izjavio doktor Univerzitetske bolnice Claudius Thome, Grugger se vrlo brzo oporavio nakon operacije, a svoju rehabilitaciju će nastaviti u centru Hochzirl.

Podsjećamo, Grugger je teško pao na treningu spusta u Kitzbuehelu gdje je zaradio teške povrede glave, nakon čega je operisan te je 11 dana proveo u induciranoj komi.Do sada je u karijeri Grugger ostvario četiri pobjede u Svjetskom kupu, dva puta je slavio u spustu (Bormio i Chamonix) te dva puta u superveleslalomu (Val Gardena i Kvitfjell).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.