Grugger stabilno
Hans Grugger

Nove informacije nakon teške nesreće

Grugger stabilno

M. Maksimović

Zdravstveno stanje austrijskog skijaša Hansa Gruggera, koji je doživio težak pad na treningu spusta u Kitzbuehelu u četvrtak, te se nalazi u komi u bolnici u Innsbrucku, sada je stabilno, a tim doktora je izrazio umjereni optimizam u vezi njegova oporavka, objavio je Austrijski skijaški savez.

Grugger je doživio nesreću prilikom skoka na dijelu staze koji se zove''mišolovka'', a prilikom pada glavom je snažno udario u sniježnu podlogu.Gruggerova nesreća pokrenula je nove razgovore vezane za poboljšanje sigurnosti skijaša, a jedna od predloženih mjera su i veće kacige koje bi trebale biti regulisane pravilnikom Međunarodnog skijaškog saveza.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.