Haller i Clark kući s pobjedama

Davos ugostio najbolje

Haller i Clark kući s pobjedama

Najbolji svjetski takmičari u snowboardu su proteklih dana imali nastupe u švicarskom Davosu gdje su domaći navijači prosto uživali u nastupima svojih takmičara.

Prva tri mjesta u muškoj konkurenciji osvojili su Švicarci. Najbolji je bio Christian Haller, iza njega su ostali Iouri Podladtchikov i Jan Scherrer, koji su se izmijenjivali u vodstvu nakon svake serije. Na kraju je Haller slavio sa 87.45 bodova što mu je donijelo 15. 000 dolara.

"Osjećam se počašćeno, jer zaista nisam očekivao ovakvu pobjedu. Odrastao sam u Davosu i odrastao sam boardajući na ovoj stazi, tako da je ova pobjeda za mene vrijednija od bilo koje druge", rekao je Christian Haller nakon pobjede.

Prošlogodišnji pobjednik Iouri Podlatchikov je završio kao drugi. Istakao je da mu je žao što je izgubio, ali mu je manje žao iz razloga jer je izgubio od Hallera. Iznenađenje dana je priredio 16-godišnji Jan Scherrer, koji ide u srednju školu u Davosu i imao je najveću podršku publike.



U ženskoj konkurenciji je slavila 27-godišnja Amerikanka Kelly Clark, koja je dominirala od početka do kraja takmičenja. Drugo mjesto je osvojila 19-godišnja Slovenka Cilka Sadar, dok je bronza pripala Norveškoj snowboarderki Kjersti Ostgaard.

"Nikad prije nisam bila ovdje. Moram reći da sam izuzetno sretna, još jedno prvo mjesto za mene je zaista sjajno. Ovaj sport napreduje nevjerovatnom brzinom i zaista sam sretna što sam dio tog progresa. Ne mislim stati na ovim rezultatima, želim još bolje", rekla je pobjednica Kelly Clark.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.