Granerud preskočio veličinu skakaonice u Lillehameru i najavio spektakl za vikend

Maestralan let u drugoj seriji

Granerud preskočio veličinu skakaonice u Lillehameru i najavio spektakl za vikend

H. Zilić

Najbolji skijaši skakači današnjice trenutno su na Norveškoj turneji, a danas je bilo takmičenje u Lillehameru koje je donijelo slavlje domaćim navijačima.

Do novog trijumfa u tekućoj sezoni došao je norvšeki takmičar Halvor Egner Granerud i šest takmičenja prije kraja Svjetskog kupa još više se približio Velikom kristalnom globusu.

Granerud je danas slavio sa zbirom bodova od 257.7.

Nakon prve serije bio je drugoplasirani, ali u drugoj seriji fenomenalnim letom na 139.5 metara uz sjajne ocjene i bez velike pomoći vjetra stigao je do trijumfa.

Drugo mjesto u Lillehameru osvojio je Stefan Kraft iz Austrije koji nije zadržao prvo mjesto nakon prve serije.

Granerud je sa 139.5 metara imao ubjedljivo najduži let današnjeg takmičenja, a Manuel Fettner koji je završio trećeplasirani u drugoj seriji imao je let od 138 metara.

Oglasi

Kompletne rezultate iz Lillehamera pogledajte OVDJE.

Za dva dana je novo takmičenje u Lillehameru, a onda za vikend ide spektakl.

Od 17. do 19. marta očekuje nas spektakl u Vikersundu na najvećoj letaonici današnjice. Možda vidimo i letove preko 250 metara.

No tu nije kraj jer se na Planici od 31.3 do 2.4. održava završnica Svjetskog kupa i prilika da vidimo još spektakularnih letova blizu 250 metara.

Između Vikersunda i Planice bit će takmičenje na skakaonici u finskom Lahtiju.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi