Haos u Vancouveru

Ludilo posle sedme utakmice Canuksa i Bruinsa

Haos u Vancouveru

Teme:

Navijači Vancouvera definitivno nisu mogli da prebole poraz od Bostona u sedmoj utakmici Stenli Kupa čime je njihov tim i treći put ostao kratkih rukava u završnom dvoboju.

Posle meča su ljuti i pijani fanovi Canucksa palili automobile i kante za smeće, razbijali prozore, gađali džinovski TV ekran sa bocama piva i plesali na prevrnutim vozlima. To je bio uvod u ono najgore jer su kasnije pljačkaši razbijali prozore na robnim kućama kako bi ušli i ukrali što više stvari. Gregor Robertson, gradonačelnik Vancouvera, osudio je divljanje.

- To je apsolutno sramotno. Ovo večeras je za prezir. Moram ipak i reći da je to mali broj huligana na ulicama i svi mora da znaju da oni ne predstavljaju grad Vancouver. Sve je tokom ovog plej-ofa bilo kako treba osim ovog na kraju - izjavio je Robertson.

Sverdoci pričaju o mladićima prekrivenim maramama koji su grabili sve što mogu od kozmetike do majica, a jedan je čak ukrao lutku iz izloga. Kasnije je bačen i suzavac i haos je bio potpun. Henrik Sedin, kapiten Canucksa je izjavio.

- Ovo je strašno. Ovaj grad i pokrajina trebaju biti ponosni, a ne da se ovako nešto dešava. Sve je previše loše - utučen je Sedin.


Čuveni košarkaš Steve Nash koji je iz obližnje Victorie i šurak hokejaša Manny Malhotre pozvao je preko Twittera na prestanak nasilja.

- Mi smo sjajan i veliki grad sa mnogo klase. Naš tim je velik i kad tad ćemo osvojiti prvenstvo. Uskoro - poruka je Nasha.



Robertson je potvrdio da nema smrtnih slučajeva, a snimke su pokazale jednu ženu kako briše krv sa čela i još se čekaju izvaštaji iz ambulanti o broju primljenih ljudi. Pohvalio je vatrogasce i policajce, a ovi drugi su morali da se palicama obračunaju sa najnasilinijma koji su bacali suzavac i palili policijska auta. Mnogi kažu da se 1994. kad je Vancouver izgubio sedmu uttakmicu protiv Rangersa takođe bilo incidenata, ali ne u ovolikoj meri.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti