Helena Jonsson do trećeg trijumfa

Svjetski kup u biatlonu

Helena Jonsson do trećeg trijumfa

Adnan Beganović
Teme:

Šveđanka Helena Jonsson ostvarila je svoju treću ovosezonsku pobjedu u Svjetskm kupu u biatlonu.

U utrci na 15 km na slovenskoj Pokljuki Jonsson je pobijedila s vremenom 43:04.1 minuta, pogodivši pritom svih 20 zadanih meta.

Drugo je mjesto pripalo njezinoj sunarodnjakinji Anni Carin Olofsson-Zidek koja je zaostala 22.6 sekundi uz jedan promašaj, zbog kojega je dobila kaznenu minutu. Treće je mjesto zauzela Slovakinja Anastazija Kuzmina s 27.3 sekunde zaostatka, uz također jedan promašaj.

U ukupnom poretku Svjetskog kupa Jonsson vodi sa 277 bodova ispred Olofsson-Zidek sa 234, a treća je Ruskinja Olga Medvedceva sa 184 boda.

Rezultati:

1. Helena Jonsson 43:04.1/0 promašaja
2. Anna Carin Olofsson-Zidek +22.6/1
3. Anastazija Kuzmina (Svk) +27.3/1
4. Jana Romanova (Rus) +48.8/0
5. Andrea Henkel (Njem) +49.3/1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti

Najčitanije iz kategorije