Hell iznenađujuće do slavlja
Verner Hell

Superveleslalom

Hell iznenađujuće do slavlja

A. Beganović

Danas je na rasporedu bila treća superveleslalomska utrka sezone koja je vožena u talijanskoj Val Gardeni koja je kao i prethodne utrke završila iznenađujućim rezultatima.

Na iznenađenje mnogih prvu pobjedu u ovoj disciplini u karijeri zabilježio je domaći takmičar Verner Heel.

Verner Hell je slavio ispred švicarca Didier Defaga i švedskog veterana Patrika Jaerbyna. Veliku ulogu u pobjedi Hella imali su vremenski uslovi, jer takmičari sa nižim brojevima imali su dosta bolje vremenske uslove od favorita koji su imali više takmičarske brojeve. Jedini koji je napravio dobar rezultat sa višim startnim brojem bio je Didier Defago koji je utrku završio kao drugoplasirani.

Ova pobjeda Heela bila je prva talijanska pobjeda u Val Gardeni još od 2001. godine i slavlja sada već legendarnog Kristiana Ghedine.

Val Gardena, superveleslalom:
1. Werner Heel (ITA) 1:35.04
2. Didier Defago (ŠVI) +0.43
3. Patrik Jaerbyn (ŠVE) +0.45
4. Ambrosi Hoffmann (ŠVI) +0.47
5. Marco Sullivan (SAD) +0.52

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti