Herbst iznenađujuće do prvog mjesta
Iskusni Pranger danas na 2. mjestu

Adelboden

Herbst iznenađujuće do prvog mjesta

Adnan Beganović

Današnju slalomsku utrku u Adelbodenu obilježila je veoma loša staza u drugoj vožnji, pogotovo za skijaše koji su imali najbolja vremena u prvom laufu, pa je Austrijanac Reinfred Herbst sve to iskoristio i na iznenađenje mnogih upisao svoju četvrtu pobjedu u Svjetskom kupu.

Današnji slalom u Adelbodenu pretvorio se u pravi pomor favorita. Najuspješniji slalomaš sezone, Francuz Jan Baptiste Grange, trku je završio na 9. mjestu što mu je najlošiji plasman u ovoj sezoni, dok je Ivica Kostelić bio još slabiji i danas se plasirao na 13. poziciju.

Iza pobjednika Herbsta, drugi je bio s 18 stotinki zaostatka njegov sunarodnjak Manfred Pranger, dok je Nijemac Delix Neureuther završio na trećem mjestu s 32 stotinke zaostatka za najboljim u današnjem slalomu.

Adelboden, slalm:
1. Reinferd Herbst ( Austrija) 1:42: 95
2. Manfred Pranger (Austrija) + 18
3. Delix Neureuther (Njemačka) + 32

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti