Hermann Maier operisao koljeno
Hemann Maier

Još nema namjeru reći zbogom skijanju

Hermann Maier operisao koljeno

Adnan Beganović

Nakon završetka uzbudljive skijaške sezone, za njega ne i uspješne, jedan od najboljih svjetskih skijaša svih vremena, Hemann Maier, odlučio se podvrgnuti operaciji desnog koljena koje ga muči već duže vrijeme. 

Atroskopija je obavljena pod nadzorom službenog doktora austrijskog skijaškog tima, Arthura Trosta, koji je iz Maierovog koljena uklonio nekoliko malih fragmenata, koji su bili uzrok bolova.

Veliki austrijski skijaš već je počeo sa procesom rehabilitacije koja bi prema prvim prognozama trebala trajati oko šest sedmica. Ova operacija je još jedan od dokaza koji potvrđuje da jedan od "najvećih" u istoriji skijanja još nema namjeru reći zbogom ovom sportu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.