Hirscher može i u slalomu
Prva pobjeda u slalomu za Hirschera

Dosta uzbuđenja u Val d'Isereu

Hirscher može i u slalomu

M. Maksimović

Austrijanac Marcel Hirscher pobjednik je drugog slaloma sezone koji se danas vozio u poznatom ski centru, Val d'Isereu. Staza Bellevarde je za mnoge danas bila itekako neugodna, teška....

U prvoj vožnji su odustali Jean Baptiste Grange, Julien Lizeroux, Austrijanac Reinfred Herbst i Manfred Pranger, te Talijan Giulian Razzoli. Manfred Moelgg je imao najbolje vrijeme prve vožnje (51.44), Silvan Zurbriggen je zaostajao samo pet stotinki, Benjamin Raich 13. Unutar jedne sekunde smo imali još sedam skijaša.

Od Hirschera, preko Cousineaua, Devillea, Neureuthera, Myhrera, do Janyka i Kostolića koji je kasnio za Moelggom 69 stotinki.

Druga vožnja je bila još zanimljivija, ponajviše zbig činjenice da su favoriti za visok plasman pravile velike pogreške. Zato su svojih pet minuta dobili Švicarac Justin Murisier,  Čeh Ondrej Bank te Francuz Steve Missillier.

Francuz je kreirao veliku senzaciju s obzirom da se sa 25.mjesta u prvoj vožnji probio na najnižu stepenicu pobjedničkog postolja. Njegovih 1:45.26 je za većinu bilo nedostižno. Justin Murisier je na kraju bio osmi, Čeh Bank sedmi. Moelgg je totalno podbacio u drugoj vožnji, Hirscher je iskoristio svoju priliku i na kraju je slavio sa 1:44.70. Benjamin Raich je kao drugi bio sporiji 31 stotinku, MIssillier na oduševljenje domaćih navijača 56. Za razliku od prve vožnje, na kraju smo po vremenima imali svega tri skijaša čiji je zaostatak bio ispod sekunde.


Rezultati slaloma:
1.Marcel Hirscher (Aut) 1:44.70
2.Benjamin Raich (Aut) + 0.31
3.Steve Missillier (Fra) + 0.56
4.Silvan Zurbriggen (Švi) + 0.75
5.Julien Cousineau  (Kan) + 1.13
6.Felix Neureuther (Nje) + 1.31
7.Ondrej Bank  (Češ) + 1.37
8.Justin Murisier (Švi) + 1.44
9.Manfred Moelgg  (Ita) + 1.47
10.Christoph Dreier (Aut) + 1.55

Ukupni poredak u slalomu:
1.Marcel Hirscher (Aut) 100
2.Jean Baptiste Grange (Fra) 100
3.Silvan Zurbriggen (Švi) 90

Ukupni poredak u SK:
1.Aksel Lund Svindal (Nor) 236
2.Ted Ligety (USA) 221
3.Marcel Hirscher (Aut) 200

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.