Hirscher: Nevjerovatan osjećaj

Nakon trijumfa u slalomu

Hirscher: Nevjerovatan osjećaj

Svjetsko prvenstvo u skijanju u St. Moritzu završeno je trkom slaloma u muškoj konkurenciji.

Zlatnom medaljom okitio se austrijski skijaš Marcel Hirscher, koji je iza sebe ostavio zemljaka Manuela Fellera i Nijemca Felixa Neureuthera.

Hirscher je tako došao do šeste zlatne, a ukupno devete medalje na svjetskim prvenstvima, te je postao prvi skijaš koji je na jednom svjetskom prvenstvu pobijedio u slalomu i veleslalomu još od 1996. godine, kada je isti uspjeh ostvario Alberto Tomba.

"U spotskom smislu je važno biti na samom vrhu, međutim, emotivno se ovo zlato ne može porediti sa zlatom iz Schladminga (2013). Ipak je drugačiji osjećaj pred domaćom publikom osvojiti zlatnu medalju. Sada je vrijeme za povratak kući, gdje će se sigurno proslaviti ovaj uspjeh", rekao je Hirscher.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi