Hirscher pobjedom preuzeo prvo mjesto u Svjetskom kupu

Svjetski kup za skijaše u Adelbodenu

Hirscher pobjedom preuzeo prvo mjesto u Svjetskom kupu

Austrijanac Marcel Hirscher trijumfovao je u četvrtom slalomu sezone koji se danas vozio u Švicarskom Adelbodenu. 

Austrijski skijaš je ovom pobjedom u preuzeo mjesto u generalnom poretku slalomaša, ali i u generalnom poretku Svjetskog kupa gdje sada ima 675 osvojenih poena, 25 više od drugoplasiranog Svindala.

Na drugoj poziciji iz Austrijanca danas je završio Šveđanin Andres Myhrer, dok je treću poziciju zauzeo norveški skijaš Henrik Kristoffersen.

Najveći gubitnici danas su svakako Šveđanin Mattias Hargin, koji je bio najbrži nakon prve vožnje, dok je drugoplasirani nakon prve voženje Felix Neureuther napravio grešku, tačnije pregazio je jednu od kapija, što ga je eliminisalo iz utrke.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.