Hirscher: Teške optužbe bez dokaza
Marcel Hirscher

Prepucavanja se nastavljaju

Hirscher: Teške optužbe bez dokaza

M. Maksimović

Skijanje u novoj sezoni, tačnije rečeno novoj godini ponudilo je nešto novo. To nešto novo, stiglo nam je prije tri dana. Prepucavanje skijaša, optužbe o nesportskim nastupama, kršenju pravila,

Sve je pokrenuo Vedran Pavlek još u subotu, kasnije je nastavio Ivica Kostelić, a onda se oglasio i optuženi Marcel Hirscher. A već sutra je na rasporedu noćni slalom u Schladmingu...

Vedran Pavlek, prvi čovjek Hrvatskog skijaškog saveza je u subotu navečer izjavio kako je Hirscher  "zaskočio" kapije u Zagrebu i Adelbodenu, gdje je pobijedio ispred najboljeg hrvatskog skijaša Ivice Kostelića.

Nakon utrke slaloma u nedelju, Ivica je bio žestok, između ostalog je okupljenim novinarima rekao:

''Utrka je jedna, proći će kao i ostale utrke, a sramota je neizbrisiva.morao sam se suočiti s nečim za što nisam mislio da ću ikada trebati u životu, s direktnom sportskom nepravdom. Očitom pred očima Boga i svijeta. Na kraju sam i to morao pobjediti, to mi je bila dodatna motivacija'' između ostalog je spomenuo Kostelić misleći u prvom redu na Marcela Hirschera.

Austrijski skijaš se tek oglasio u nedelju na večer.

''Njegov posao nije da odlučuje odlučuje o tome tko je ispravno, a tko nije prošao stazu. Postoje sudije uz stazu, postoji žiri utrke, koji uvijek naknadno može pogledati utrku, pa me i diskvalifikovati. Ove optužbe koje su izrećene su teške. Čuo sam šta je sve rekao o meni, ali i Felixu Neureutheru, volio bi da ja i Felix porazgovaramo oči u oči sa Ivicom. Ne mogu vjerovati da neko bez čvrstih dokaza optužuje'' istakao je u izjavi za austrijske medije, Marcel Hirscher.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.