Hirscher zbog prehlade na par dana odložio put u SAD

Aktuelni lider Svjetskog kupa

Hirscher zbog prehlade na par dana odložio put u SAD

Svjetsko prvenstvo u alpskom skijanju 13. februara počinje u američkom Beaver Creeku, a pred ovo veliko takmičenje aktuelni osvajač Velikog kristalnog globusa i jedan od favorita za medalje, Austrijanac Marcel Hirscher, ima lakših zdravstvenih problema.

Zvijezda austrijskog i svjetskog skijanja će nešto kasnije nego li je to prvobitno planirano otputovati u Sjedinjene Američke Države, a razlog tome je lakša prehlada koju je zaradio trenutno vodeći u generalnom poretku Svjetskog kupa.

Iako je Austrijanac prema predviđenom planu želio poletjeti ka Denveru, doktori su mu savjetovali da svoj put odloži na par dana, a na put će krenuti tek u nedjelju.

Iz austrijskog tabora još uvijeke nije stigla informacija da li će Hirscher pored utrke slaloma (15. februara) i veleslaloma (13. februara) voziti i kombinaciju koja je na programu 8. februara, a ova odluka biće donesena na licu mjesta.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.