Hoće li Vonn skijati sa muškarcima?

Odluka 3. ili 4. novembra

Hoće li Vonn skijati sa muškarcima?

Međunarodna skijaška federacija (FIS) razmatraće na sastanku 3. i 4. novembra u Švicarskoj zahtjev Amerikanke Lindsey Vonn da se takmiči u konkurenciji muškaraca.

Menadžer za medije FIS-a Riikka Rakic saopštila je da se Američka skijaška federacija obratila FIS-u sa tim zahtjevom, prenosi Tanjug. 

Četvorostruka ukupna pobjednica Svjetskog kupa Vonn izjavila je nedavno da želi da se takmiči u muškoj konkurenciji na spustu u Lake Louiseu, u Kanadi, 24. novembra, šest dana prije ženske utrke.

Pravila FIS-a izričito ne zabranjuju ženama učešće u muškim utrkama, ali je problem u tome što svi takmičari moraju da prođu kvalifikacijie.

"Pravilnik ne zabranjuje ženama da se takmiče sa muškarcima, ali kako će se u ovom slučaju odrediti startna pozicija Vonn, ako nije učestvovala ni u kakvim prethodnim kvalifikacionim utrkama", rekao je direktor muških FIS utrka Günther Hujara.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.