Trener Marka Rudića za naš portal

Holjan: Nadamo se da će Rudić biti među 30 najboljih

Alem Holjan u Sočiju na Zimskim olimpijskim igrama radi sa našim skijašem Markom Rudićem. 

Holjan priprema Marka za nadolazeće izazove. Za dva dana će Rudić voziti veleslalom, te pokušati ostvariti što bolji rezultat.

"Uslovi u Sočiju su dobri. Staze su pripremljene za sve takmičare. Treniramo svaki dan, fokusiramo se na slalome jer je to Markova disciplina. Danas nam je pauza, sutra ćemo napraviti jedan trening slaloma i onda krećemo na veleslalom", rekao je Holjan za SportSport.ba, dodavši:

"Staze su slične. Konfiguracija terena je skoro ista na stazi na kojoj treniramo i na kojoj će biti utrka. Marko je iskusan dečko, profesionalac u svom sportu i zadovoljstvo je raditi s njim. U svakom segmentu se slažemo. Milina je raditi s njim".

"Ovdje se srećete sa terenima koji nisu slični kao oni u Sarajevu i snijeg je drugačiji. Fokus treniranja i svega svodi se na odlazak u inostranstvo, gdje je staza pripremljena za sportiste", ističe Holjan.

Koliko Marko može u slalomu? 

"Bili bismo presretni kad bi bili tu negdje do 30. mjesta. Optimista sam, ali vidjet ćemo. Staza je dosta strmna, tehnički zahtjevna. Radili smo na dva treninga slaloma na tom sličnom strmnom dijelu. Ne na pravom snijegu, ali nadam se da ćemo napraviti neke dobre rezultate. Da budemo makar među prvih 40", rekao nam je Rudićev trener na kraju.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.