Trener Marka Rudića za SportSport.ba

Holjan: U drugoj vožnji je napravljen znatan iskorak

Naš skijaš Marko Rudić završio je na 49. mjestu današnju utrku veleslaloma na Zimskim olimpijskim igrama u Sočiju.

Iako je Alem Holjan, Rudićev trener, u izjavi za naš portal dva dana prije utrke kazao kako se nada da će Rudić bti među 30 najboljih, to se ipak nije dogodilo. Slavio je Amerikanac Ted Ligety s vremenom 2:45.29, dok je Rudić, koji je nakon prve vožnje bio 53., imao 14.66 sekundi zaostatka. 

"Rudić je odvezao u granicama svoje mogućnosti tu prvu vožnju, dok je druga vožnja bila nešto bolja. Napravljen je znatno veći iskorak. Prvi put se susreo sa stazom i vidio se taj grč na njemu, a onda je bio rasterećeniji u drugoj vožnji. Ostaje žal za tom prvom vožnjom, no nažalost organizatori nam nisu dali trenirati na toj stazi zbog velikih temperatura koje ovdje vladaju. Pokušat ćemo se sada pripremiti za slalom", rekao je Holjan u razgovoru za SportSport.ba, dodavši:

"Kada se pripremamo, pripremmao se na prirodnom snijegu. Danas smo vozili na ledenoj stazi sa umjetnim snijegom. Ako vam treba 70-80 posto fizičke pripreme za prirodni snijeg, ovdje vam treba 170. Žalio se na umor u zadnjem dijelu staze, to se i vidjelo na njegovoj vožnjIi".

Na kraju se Holjan osvrnuo i na odustajanje Igora Laikerta...

"Igor je krenuo odlučno, poznaje tu stazu, ali već na prvoj strmini bila je jedna zamka. Nespremno je ušao tu, izletio je i... Nisam još s njim razgovarao, no sve ćemo analizirati na sastanku večeras".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.