Hosp mjesec i pol out
Povreda u najgorem trenutku

Možda i bez SP

Hosp mjesec i pol out

A. Beganović

Austrijska skijašica Nicole Hosp zbog povrede koljena koju je zadobila na utrci slaloma na Sljemenu morat će pauzirati najmanje mjesec i pol dana i najvjerovatnije propustiti nadolazeće SP. 

Nicole Hosp, trenutno šestoplasirana skijašica Svjetskog kupa, povrijedila je ligamente lijevog koljena na utrci slaloma voženoj na Sljemenu. Ova povreda došla je u najnezgodnijem trenutku jer SP u Val d'isereu je veoma blizu (3. do 15. februara), a povreda je takve prirode da su veoma male šanse da se Hosp oporavi do SP.

Odmah nakon povrede Hosp je otputovala za Austriju i u bolnici u Innsbrucku je izvršen pregled koljena i donešena je odluka da se Hosp neće operisati nego će se pokušati oporaviti intezivnim terapijama.

Povreda Nicole Hosp je još jedan veliki udarac za skijašku reprezentaciju Austrije koja je na početku sezone ostala bez najbolje slalomašice, Marlies Schild.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.