Igman nepravedno zapostavljen
Ovo nemojte pokaušavati

Predstavljen smještajni kapaciteti na olimpijskim planinama

Igman nepravedno zapostavljen

M. Skaka

U organizaciji Ferijalnog saveza BiH u jutros je na Velikom polju na Igmanu na press konferenciji na kojoj je predstavljen hostela "Feri" skrenuta pažnja na nepravedno zapostavljenu olimpijsku ljepotcu, Igman.

1502m visoki Igman jedan je od primarnih lokaliteta Zimskih olimpijskih igara 1984. koji je ugostio najbolje svjetske skakače, te skijaše u nordijskim disciplinama.

Danas, Igman je u sjeni Bjelašnice iako je pruža izvrsne uslove za sport i rekeraciju. Ipak, i Igman privlači sve više turista, a kako ističu iz Ferijalnog saveza BiH, koji je investitor projekta, hostel "Feri" predstavlja odgovor na veliku potražnju za smještajnim kapacitetima na Igmanu za mlade ljude, učenike, studente, te sportske ekipe iz BiH i inozemstva.

Sutra se obilježava "Igmanski marš"
25. januara nastavlja se svijetla tradicija obilježavanja značajnih datuma odbrambeno-oslobodličke borbe iz drugog svjetskog rata. U povodu godišnjice "Igmanskog marša" učesnici će se okupiti na Igmanu u 9.00 sati, te krenuti ka Brezovači gdje će biti položeni vijenci i cvijeće. U 9.40 bit će formirana kolona koja će se zaputiti ka Velikom polju gdje će stići u 12 sati, a nakon toga položiti cvijeće i na šehidsko mezarje "Igman". Savez antifašista i boraca Hadžići poziva sve zainteresovane da se pridruže obilježavanju ovog značajnog događaja.
Veliko polje sa novim smještajnim kapacitetima idealna je lokacija za visinske pripreme sportskih ekipa, a kako ističu u hostelu "Feri" klubovi iz BiH, ali i regiona već su krenuli u zakupe termina. Osim toga, olimpjski Igman pruža fantastične uslove za brdski biciklizam i sve popularniji "downhill".

Na konferenciji za novinare i predstavljanju hostela "Feri" predsjednik Ferijalnog saveza BiH Nijaz Skenderagić  istaknuo je značaj ovog objekta koji ne posluje isključivo na komercijalnoj osnovi, posebno za razvoj omladinskog turizma na lokalitetu Igmana, ali ne samo zimskog nego i ljetnog, korištenjem niza pratećih sadržaja i potencijala koje pruža olimpijska planina Igman.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.