Legendarni Bergisel u Innsbrucku svjedočit će historijskom trenutku u ski-skokovima
FOTO: EPA

Novogodišnja turneja

Legendarni Bergisel u Innsbrucku svjedočit će historijskom trenutku u ski-skokovima

H. Zilić

Novogodišnja turneja "Četiri skakaonice" seli u Austriju.

Nakon takmičenja u Njemačkoj u Oberstodrfu i Garmishc-Partenkirchenu, najbolji skijaši skakači sutra su u austrijskom Innbrucku gdje su na rasporedu kvalifikacije koje počinju u 14 sati.

Takmičenje u Innsbrucku oborit će i jedan rekord kada su u pitanju zvanična takmičenja u skijaškim skokovima.

Naime, po prvi put u historiji desit će se da jedan rekorder skakaonice skače u nacionalnoj grupi, tačnije izvan "A" reprezentacije.

Austrijanac Michael Hayboeck je rekorder Bergisela kada je 2015. godine skočio 138.0 metara.

Međutim, zbog loše forme Hayboeck je izvan prvog tima Austrije pa će sutra u kvalifikacijama nastupati zahvaljući nacionalnoj kvoti i to sa startnim brojem 1. što je također zanimljivost.

Skakaonica u Innsbrucku je specifična po tome što se nalazi u centru grada i najmanja je na turneji obzirom da je K tačka na 128.0 metara.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi