Ivica slavio nakon pet godina

Ivica slavio nakon pet godina

A. Beganović

Nakon pet godina, Ivica Kostelić, je danas u Alta Badiji uspio pobjediti i nakon sjajnog drugog mjesta u veleslalomu ponovo obradovati svoje navijače.

Nakon prve sjajne vožnje Ivica Kostelić je i udrugoj odvozio fenomenalno i sasvim zasluženo slavio u današnjoj utrci. Alta Badija će Ivici ostati u lijepom sjećenju, jer nakon pet godina ovaj izvrsni skijaš je napokon slavio u slalomu.

Nakon prve vožnje, Ivica Kostelić nalazio se na prvom mjestu s prednošću od čak 53 stotinke nad drugoplasiranim Francuzom Grangeom i 57 nad trećeplasiranim Austrijancem Raichom, a 'zalihu' je zadržao i nakon drugog 'laufa'.

Alta Badija, slalom:

1. I. Kostelić (Hrvatska) 1: 39, 83
2. P. Grange (Francuska)   +0, 20
3. B. Reich (Austrija)         +0, 80

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.