Jacobsenu kvalifikacije
Ne želimo reprizu prošle godine

Schlierenzauer izaziva Loitzla

Jacobsenu kvalifikacije

M. Maksimović

Norvežanin Anders Jacobsen pobjednik je današnjih kvalifikacija na skakonici Bergisel u Innsbrucku.
Jacobsen je skočio 128.5 metara, a drugi je bio Matti Hautamaeki sa skokom od 126,5 metara. Nijemac  Michael Uhrmann je zauzeo treće mjesto sa 125 metara.

Od predkvalificiranih najduži skok je imao pobjednik Garmisch Partenkirchena Wolfgang Loitzl.
Simon Ammann je skočio 128 metara, Thomas Morgenstern je imao skok od 127.5 metara.

U sutrašnjoj prvoj seriji knock - out faze, Wolfgang Loitzl će skakati protiv Gregora Schlierenzauera koji je preskočio današnje kvalifikacije. Simon Ammann za protivnika ima Slovenca Primoža Pikla, dok pobjednik današnjih kvalifikacija

Anders Jacobsen u prvoj seriji skače protiv Mitje Meznara također Slovenca. Matti Hautamaeki je bio treći danas pa sutra skače protiv Pascala Bodmera iz Njemačke, Thomas Morgenstern protiv Primoža Peterke.

Prva serija počinje u 13 sati i 45. minuta a sudije su Vladimir Bras iz Slovenije, Fritz Pollhammer iz Austrije,  Vaclav Kraml Čeh, Poljak Marek Tucznio odnosno Peter Schlank iz Slovačke

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.